Recepten met pompoenen
Pittige pompoensoep
Info
Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 60 min.
Per portie: 468 kcal/1958 kJ, 22 g eiwit, 30 g vet, 15 g koolhydraten, 11 g ballaststoffen
Nodig
- 100 g rijst
- 500 g pompoenvruchtvlees
- 1 ui
- 7 knoflookteentje
- 7 vleestomaat
- 2 el boter
- enkele blaadjes tijm
- 500 ml groentebouillon
- 700 ml room
- 1-2 el witte balsomicoazijn
- Zout en peper, versgemalen
- 2 tl pompoenpitolie
- 2 el pompoenpitten, geroosterd
Bereiding:
Rijst volgens de verpakkingsaanwijzing bereiden. Pompoen in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen, ui in blokjes snijden en knoflook persen. Tomaten kruiselings insnijden, kokend water eroverheen gieten, ontvellen, halveren, steelaanzet en kern verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden.
Boter in een pan verhitten. Ui, knoflook en pompoen toevoegen en smoren. Tomaten, tijm en groentebouillon erbij doen, opkoken en ca. 25-30 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren, met room en azijn verfijnen, rijst eraan toevoegen, mee laten verhitten en met zout en peper op smaak brengen. Met pompoenpitolie en pompoenpitten gegarneerd serveren.
<< terug naar overzicht recepten met pompoenen