-->

Recepten met pompoenen

Risotto met wortelen en pompoen

voor 6 personen

  • 2 uien
  • 300gr pompoen
  • 6 wortelen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400gr rijst
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • 150gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2eetlepels gehakte bieslook

 bereiding

  • Pel de uien, snipper ze fijn
  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Schraap en was de worteleln en snij ze in blokjes.
  • Stoof de ui in de helft van de olijfolie gedurende 2minuten.
  • Voeg er de rijst bij en roerbak 2minuten.
  • Giet er de bouillon bij, laat het geheel op een zacht vuur garen gedurende 20minuten.
  • Doe de rest vn de olie in een ruime pan en bak de groetenblokjes ongeveer 3minuten.
  • Doe de groenten bij de rijst en roer alles onder elkaar.
  • laat alles verder garen tot de risotto smeuïg is.
  • Daarna voegt u de parmezaanse kaas toe en de bieslook

Zo, klaar, smullen maar!

<< terug naar overzicht recepten met pompoenen