Recepten met pompoenen
Risotto met wortelen en pompoen
voor 6 personen
- 2 uien
- 300gr pompoen
- 6 wortelen
- 6 eetlepels olijfolie
- 400gr rijst
- 1.5 liter kippenbouillon
- 150gr geraspte parmezaanse kaas
- 2eetlepels gehakte bieslook
bereiding
- Pel de uien, snipper ze fijn
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Schraap en was de worteleln en snij ze in blokjes.
- Stoof de ui in de helft van de olijfolie gedurende 2minuten.
- Voeg er de rijst bij en roerbak 2minuten.
- Giet er de bouillon bij, laat het geheel op een zacht vuur garen gedurende 20minuten.
- Doe de rest vn de olie in een ruime pan en bak de groetenblokjes ongeveer 3minuten.
- Doe de groenten bij de rijst en roer alles onder elkaar.
- laat alles verder garen tot de risotto smeuïg is.
- Daarna voegt u de parmezaanse kaas toe en de bieslook
Zo, klaar, smullen maar!
<< terug naar overzicht recepten met pompoenen